İnsanlık olarak yaşadığımız ve barındığımız mekânları hep önemsemişizdir. Kimi zaman "aslan yatağından belli olur demişiz" kimi zaman mekânsal değişikliklerin insan yaşamına olumlu etkilerinden dem vurmuşuzdur. Bu yönüyle yaşadığımız ortamları kişiliğimizle, karakterimizle, kimi zamanda sosyo-ekonomik-kültürel birikimimizle yorumlamışızdır. Hayatımıza bu denli etkisi olan mekânların örtük ve açık bir şekilde biz insanların düşünsel dünyasını nasıl etkilediği ve biçimlendirdiğini çoğu zaman farkında bile olmadık…
İşte elinizdeki bu kitapla; Gerek günlük yaşamımızda, gerek iş hayatımızda ve gerekse öğrenme ortamlarımızda maruz kaldığımız mekânsal algıların, bizde bırakmış olduğu düşünce altyapımıza yansıyan yönleri ele alınmıştır. Bu yönüyle önemli bir öğrenme atmosferi olan mekânların; şekil-zemin ilişkisi ve renk kombinasyonun, eğitimsel ortamların ders çalışma atmosferlerinin, öğrenme stillerimize nasıl etkide bulunduğu irdelenmeye çalışılmıştır.
Bu nedenle kitap; bir yönüyle akademik bakış açısından mekânsal tasarımların eğitsel boyutunu ele almış, diğer yönüyle de sağlıklı bir insan yetiştirmede, mekân insan ilişkisini irdelemeye çalışmıştır. Bu anlamda yaşamın her alanında insan yaşamını kuşatan mekânsal tasarımların akademik başarıdan, olumlu düşünmeye; insan yetiştirmeden bilinçaltı mesajlara nasıl yansıdığı üzerine görüş ve düşünceleri paylaşmıştır.
Doç. Dr. Tuncay DİLCİ, bu kitapla bir pedagog olarak; insanın eğitimsel gelişimine etki eden çevresel oluşumların önemine ilişkin farkındalığı oluşturmayı amaçlamıştır. Bu bağlamda kitap içerik itibariyle; başta tüm eğitimciler olmak üzere; eğitim amaçlı bina tasarlayan girişimcilere, okul ve yurt binası tasarlayan mimarlarımıza, okul yöneticilerimize, çocuğuma hangi ortamda ders çalışma ve yetiştirme sağlıyorum? Sorusunu soran bilinçli velilerimize bir başucu kitabı olarak düşünülmüştür…
Ürün Adı: Eğitimin Mekansal Boyutu
Ürün Kodu: 9789755692067
Yazar: Tuncay Dilci
Basım Yılı: 2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Sayfa Sayısı: 155
Kağıt Cinsi: 2. Hamur
Çevirmen: