“Nazizm üzerine yazılmış literatürün kapsamı o kadar geniştir ki uzmanlar bile başaçıkmakta zorlanırlar. Modern Alman tarihinde uzmanlaşmış öğrencilerin sıklıkla Nazizm’in karmaşık tarihçiliğini özümseyemedikleri ve akademik Alman dergilerindeki sayfalarda veya akademik monografilerde çoğu kez yürütülen yorumlama tartışmalarını takip edemedikleri açıktır. Kitabımı yazarken bu fikirden yola çıktım. Bu nedenle, tarihyazımının gelişimi hakkında bir açıklama yapmamakta ve tabiri caizse Nazizm tarihi hakkında hiçbir tarih sunmamaktadır. Aksine, kitabım Diktatörlük dönemiyle ilgili olarak, günümüzde Nazi Almanya’sı tarihçilerinin karşı karşıya kaldığı bir dizi merkezi yorum probleminin doğasını inceleme çabasıdır.”
Ian Kershaw
Elinizdeki bu kitap, şimdiye dek Nazizm üzerine yazılmış olgu tarihçiliğinin ötesine geçen bir çalışma; kitap olgu tarihçiliğini ihmal etmeden Almanya’nın II. Dünya Savaşı’nı kaybetmesinden günümüze kadarki Nazizm’in tarihyazımı alanındaki tartışmalarına odaklanmakta. Liderlik kültü üzerine eğilip Hitler biyografileri ele alan klasik tarihçilikten sınıf eksenli okumaya odaklanan Doğu Alman tarihçiliğine; iki Almanya’nın birleşmesinden sonra tarihyazımının geldiği noktaya kadar özelde Alman tarihçilerin genelde ise Nazizm üzerine yazan tüm tarihçilerin yazdıklarından müteşekkil derin bir anlatı sunulmakta...
IAN KERSHAW
1943 doğumlu İngilizce tarihçi. Çalışmaları esas itibariyle 20. yüzyıl Almanya’sının toplumsal tarihine odaklanır. Alman tarihçilerden Martin Brozstat’ın parlak öğrencilerinden olan Ian Kershaw, pek çok kesim tarafından Adolf Hitler ve Nazi Almanya’sı hakkında araştırmalar yapan en yetkin isimlerden biri olarak değerlendirilmekte. Hitler üzerine yazdığı biyografi kitabı (Hitler: A Biography) kilometre taşı niteliğinde bir çalışmadır. Çeşitli üniversitelerde dersler vermenin yanı sıra, BBC yapımı politik belgeselerde danışmanlık da yapmaktadır.
Ürün Adı: Nazi Diktatörlüğü
Ürün Kodu: 9786053144823
Yazar: Ian Kershaw
Basım Yılı: 2020
Kapak Türü: Karton Kapak
Sayfa Sayısı: 304
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Çevirmen: Kıvanç Ulusoy